Julia Child
Am citit aceasta reteta pe un blog ,mi-a placut, si am hotarat sa o incerc mai ales ca sunt o mare admiratoare a Juliei Child.
timp-2h
portii-4
Ingrediente: 1 pui de aprox 1,5kg
2 linguri unt topit
1 linguriţă ulei
100ml smântână lichidă,
1 lingură de zeamă de lămâie
Pentru umplutura: 200g măruntaie de pui ,
2 linguri de unt,
1 linguriţă ulei,
2 fire ceapă verde,(eu am pus mai multe)
2 linguri pesmet,
2 linguri brânză cremoasă,
1 legătură de pătrunjel verde,
1 căţel de usturoi,
tarhon,
cimbru,
sare şi piper
Mod de preparare:Puiul si maruntaiele se spala si se curata.
Intr-o craticioara incingem 2 linguri de unt si una de ulei si calim maruntaiele.Dupa 2-3 minute adaugam ceapa,usturoiul si patrunjelul.
Mixăm uşor compoziţia cu un blender. Nu facem pastă, doar mărunţim puţin.Adaugam branza,pesmetul si restul untului apoi cu compozitia obtinuta umplem puiul.
Puiul trebuie cusut sau legat cu un elastic dupa ce este umplut.
Se sterge foarte bine cu un prosop dupa care se unge pe ambele parti cu unt. Cuptorul se incalzeste la 200° iar puiul se pune in cuptor cu piptul in sus.La interval de 15 minute puiul se intoarce si se unde cu o pensula de silicon.Dupa un interval de 20 de min puiul se unge cu smantana lichida .
După cele 15 minute şi unsul cu smântână facem testul cocerii. Înţepăm puiul cu o furculita sau cu o scobitoare cat mai adanc.
Sosul din tavă îl scurgem, îl strecurăm şi îl amestecam cu restul de smântână, un căţel de usturoi pisat, zeama de lămâie, potrivim de sare şi piper şi îl dăm la masă ca să fie servit împreună cu puiul.
Se poate servi cu garinitura de cartofi copti si/sau cu salata verde.
Bon Appetit!!
“In France, cooking is a serious art form and a national sport.”
Julia Child